Pandèmia mundial

Bruno Bartolomé nomenat director de l'Oficina Covid

Martínez Benazet destaca que té alta capacitat per liderar grups

Bruno Bartolomé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui la creació de l'Oficina Covid i ha escollit Bruno Bartolomé per liderar-la. El ministre Joan Martínez Benazet ha assenyalat que s'ha creat aquesta oficina per descongestionar l'Àrea de Salut Pública perquè els efectes de la pandèmia es prorrogaran "molts mesos i hem buscat una estructura més sòlida" que permetrà que els tècnics es dediquin més a les feines específiques d'epidemiologia i de rastreig i cribatges. I ha apuntat que era necessari pel creixement que ha tingut l'àrea creada a l'edifici de les Columnes que tingués "una estructura més potent".

El titular de Salut ha explicat que s'ha nomenat Bruno Bartolomé per les capacitats que té "per dirigir un equip humà" i ha manifestat que no és necessari que tingui formació sanitària per desenvolupar aquesta tasca perquè haurà de dirigir una estructura on ja hi ha professionals de perfil tècnic en cada àrea i l'Oficina Covid podrà així assumir "més coses" i s'ha referit a "aspectes post Covid que estem valorant". I el ministre Portaveu, Eric Jover, ha insistit que té experiència en portar equips perquè ha estat director de l'Escola andorrana de Santa Coloma "i ara es posa al servei d'aquesta causa".

Laboratori nacional

Un altre projecte de Salut que el Govern ha tirat endavant avui és el laboratori nacional d'epidemiologia emmarcat en el pla Horitzó23 i que "es deriva de l'impacte de la pandèmia del SARS-CoV-2", ha comentat el ministre. Martínez Benazet ha detallat que el laboratori es desenvoluparà en diferents fases i en la primera s'instal·larà a l'hospital a l'àrea que ocupava Anatomia Patològica i inicialment la gestió correspondrà al SAAS per validar eines de diagnòstic. I la primera seran els tests d'antígens amb saliva que arribaran properament i dels que s'ha de determinar la sensibilitat i l'especificitat, ha exposat el titular de Salut. El laboratori assumirà tasques en els àmbits de biotecnologia i immunologia i estarà dedicat tant al virus actual com a "situacions que puguin venir després i per a estar preparats per rebre qualsevol tipus d'amenaça des d'un punt de vista sanitari".

El laboratori nacional impulsarà a més la recerca en un nou sector que el ministre ha afirmat que s'ha de desenvolupar al país.

tracking