Dades

El nombre de presos va créixer un 22% a l'estiu

L'ocupació al centre penitenciari va passar de 50 a 61 reclusos entre el 15 de juny i el 15 de setembre

Bona sintonia entre la direcció de la Comella i els treballadorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de presos al centre penitenciari de la Comella entre el 15 de juny i el 15 de setembre d'aquest any va augmentar un 22% segons les dades facilitades avui en l'informe anual d'estadístiques penals (Space) emès pel Consell d'Europa. L'estudi, que analitza les tendències en l'ocupació a les presons europees, detalla que Andorra després del confinament va passar de tenir 50 presos, a data 15 de juny, a un total de 61 persones privades de llibertat el 15 de setembre. Només Mònaco, amb un 30%, supera aquest percetatge, ja que va passar de 10 a 13 reclusos.

El Principat, juntament amb Grècia, Dinamarca i Suècia, és dels pocs estats membres que entre l'1 de gener i el 15 de setembre també va registrar una xifra superior al 5% en el nombre de reclusos i és l'únic país en l'informe on aquest augment va suposar una ocupació de més del 5% sobre la capacitat de la presó del país.

L'informe destaca que són valors atípics perquè estats membres com Andorra, Liechtenstein, Mònaco o San Marino, tenen un nombre molt baix població i l'increment de només una persona suposa un gran impacte en els percentatges, les taxes i les tendències. Així mateix, s'indica que uns 3.300 reclusos i 5.100 membres del personal de presons es van infectar amb Covid, segons les dades facilitades per 38administracionsque han participat en l'estudi.

tracking