Finances

Andorra és el 20è país amb millors condicions tributàries

El rànquing correspon a l'índex de les dades del 'paying taxes' creat pel Banc Mundial que analitza a 191 estats

Eric Jover i Albert Hinojosa aquest matíSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra gaudeix d'una bona posició en el context internacional pel que fa a la situació tributària que han de suportar les empreses, segons el 'paying taxes', un índex de referència del Banc Mundial, que situa el Principat en el 20è lloc entre 191 països analitzats. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que el país s'ha sotmés per primera vegada a aquesta anàlisis i que els resultats han reflectit la bona situació que té Andorra, en la que ha obtingut 77,4 punts sobre 100, situant-se per davant de països com Suïssa. No obstant això, Jover ha afirmat que la voluntat "és continuar millorant el sistema perquè aspirem a millorar aquesta posició. Aquest índex és de referència per tal que la inversió estrangera es pugui plantejar invertir aquí".

El director de tributs i taxes, Albert Hinojosa, ha exposat la resta dels resultats que han donat a Andorra aquesta posició. D'una banda, en destaca que tant pel nombre de pagaments, que són 10, i pel nombre d'hores emprades en la gestió que són 135, el Principat se situa per sota de la mitjana de la Unió Europea, així com amb el percentatge de càrrega impositiva que és del 26,4%. En aquest darrer cas cal tenir en compte que l'IGI o l'IRPF no hi són comptats però sí la cotització empresarial a la CASS.

Finalment, Jover ha parlat de la importància de la digitalització per tal de millorar la situació d'Andorra i ha afirmat que "una part de l'anàlisi es realitza en base als tràmits presencials i digitals i aquests últims reben millor puntuació. Hem d'avançar cap aquí". El ministre també ha afegit que "volem fer arribar aquest informe als comuns, perquè una part de la càrrega fa referència a ells, perquè puguin millorar també en aquest aspecte ara que s'està tramitant una llei de finances comunals".

tracking