Pandèmia mundial

Salut notifica 54 positius i 84 recuperacions

La taxa de reproducció augmenta a 1 però el ministre de Salut destaca que no és una dada preocupant

Planta de l'hospital preparada per als pacients amb Covid-19SAAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de positius nous baixa avui a 54 amb un total de 5.437 casos des de l'inici de la pandèmia i una mitjana de 76 persones contagiades al dia des de divendres. Una dada que el ministre de Salut ha destacat que fa que "no em preocupi" l'increment de la taxa de reproducció del virus a 1 respecte el 0,88 que es registrava divendres perquè significa que cada afectat contagia una persona però amb 76 casos diaris no suposa cap problema. Joan Martínez Benazet ha indicat que aquesta oscil·lació de la taxa rho està motivada per la casuística tan petita del país i que seria si els positius se situen en un centenar, alhora que ha recalcat que s'han de mantenir els esforços encaminats a "baixar la taxa de reproducció i tenir menys incidència de la malaltia" que estaria ara en 1.000 segons el càlcul d'afectació els últims catorze dies per cada 100.000 habitants.

El balanç de l'epidèmia deixa 84 recuperacions amb un total de 4.332 persones curades de la Covid i 1.030 casos actius, trenta menys que ahir. Entre les altes hi ha una a l'hospital que tornaa tenir avui 27 pacients afectats per coronavirus com tenia divendres després d'haver arribat a 28 dissabte. La xifra d'ingressats a planta és de 19 i l'UCI té un malalt menys i es queda amb 8, set d'ells amb suport de ventilació mecànica. Martínez Benazet ha destacat que la pressió sanitària "baixa discretament però de forma inexorable" i que és un bon indicador de la millora de la situació.

El nombre de residents a l'àrea Covid de la cinquena planta d'El Cedre es manté amb 4 padrins des de dissabte i el titular de Salut ha avançat que "es preveuen altes aquesta setmana" i s'ha adreçat als familiars dels pacients infectats de SARS-CoV-2 per remarcar que "estan ben tractats" tant a l'hospital com a la zona habilitada al centre sociosanitari de Santa Coloma.

Gestió individual

El ministre ha reiterat que és necessari continuar amb les mesures de distànciament, ús de mascareta i higiene de mans per lluitar contra la Covid però sobretot a la reducció de les relacions socials i no fer trobades de més de dos persones que no són convivents. I ha afirmat que és una mesura "que intentarem alleugerir o mantenir però probablement durarà molts mesos" perquè no hi ha eines per matar el SARS-CoV-2 i s'ha d'evitar "donar-lo cames".

tracking