societat

Els Cinemes Illa no ocupen ni el 30% de la capacitat

El retard amb la distribució d’estrenes deixen el sector a la corda fluixa

Els Cinemes Illa no ocupen ni el 30% de la capacitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Cinemes Illa no arriba ni a ocupar el trenta per cent de l’aforament de la seva capacitat. Les restriccions de mobilitat, la implantació del teletreball i el retard de les empreses distribuïdores de portar les estrenes a la gran pantalla, són algunes de les dificultats que deixen el sector cinematogràfic a la corda fluixa.

El director del cinema, Jordi Torres, va explicar al Diari que amb les mesures de seguretat la seva capacitat s’havia vist reduïda fins al 30 per cent, però que a hores d’ara “no l’omplim”. Tot i això, Torres va recordar que el cinema està considerat un servei i que malgrat que les vendes no siguin positives, “ens mantindrem oberts mentre que el Govern ens ho permeti. Volem que la gent gaudeixi veient una pel·lícula”. Si que és cert, però, que algunes estrenes programades per a aquest mes i el desembre s’han ajornat a l’any vinent o directament s’han cancel·lat, cosa que fa que “no puguem presentar una cartellera potent com ens agradaria”.

També Torres va incidir que des que s’ha implantat el sistema de teletreball “molta gent ja no surt de casa i el moviment de les persones s’ha vist molt reduït”.

En aquests moments hi ha un total de vuit persones treballant al cinema. Normalment en són 15, però set d’elles es troben amb suspensió del contracte laboral. Torres una vegada més va animar la gent a anar a veure alguna pel·lícula i va insistir en el correcte funcionament i respecte de les normes de seguretat per evitar contagis. “Fins ara no s’ha detectat que hi hagi hagut un positiu arran del cinema” va concloure.

tracking