pandèmia mundial

El nombre de treballadors afectats per l'ERTO augmenta fins als 2.482

És un centenar més respecte finals de setembre i Govern hi ha destinat 29 milions des de l'inici de la pandèmia

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi GallardoSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 2.482 persones estan actualment afectades per l'ERTO, un centenar més respecte finals de mes setembre, quan hi havia 2.380 treballadors en aquesta condició. Fins a 1.315 estan en suspensió temporal del contracte de treball, mentre que les 1.167 restants tenen una reducció de la jornada laboral. Des de l'inici de la pandèmia, el Govern ha destinat 29 milions d'euros als ERTO, dels quals 25,4 han anat destinades a les prestacions directes per als assalariats i autònoms, i 3,3 milions a pagar la part patronal de la CASS dels treballadors que han hagut de deixar de treballar temporalment. En total s'han entregat 38.071 prestacions relacionades amb els ERTO, de les quals 31.327 a assalariats i 6.744 a autònoms.

Aquestes dades han estat exposades aquesta tarda pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha recordat que les empreses encara es poden acollir a la mesura per pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Ha remarcat que totes aquelles que tinguin una davallada del volum de negoci del 50% ho poden fer, mentre que aquelles que estan entre un 30% i un 50% també ho poden fer en cas de justificar que el descens posa en perill la continuïtat del negoci. En aquest sentit, cada cas s'estudia individualment i es tenen en compte criteris objectius com el percentatge de la davallada, el resultat d'explotació i el volum de facturació. "La voluntat del Govern és acompanyar les empreses, evitar que es produeixin pèrdues de llocs de treball, i a la vegada mirar per la gestió del diner públic", ha indicat el ministre, que ha incidit en què s'està estudiant allargar la mesura més enllà del 31 de desembre.

2,4 milions més en crèdits tous

D'altra banda, el segon programa extraordinari d'avals per a empreses i negocis continua obert, i de moment l'executiu hi ha destinat 2,4 milions d'euros en les 52 sol·licituds acceptades de les 78 que s'han rebut. A més, 23 empreses han demanat acollir-se als ajuts directes al lloguer dels locals comercials, pensats per a bars, cafeteries, oci nocturn, parcs infantils interiors i agències de viatge.

tracking