Justícia

Govern ajorna l'entrada en vigor del Codi de procediment civil

La nova data serà l'1 de maig, quatre mesos més tard, i durant aquest temps s'aprofitarà per fer modificacions puntuals i millores del text

Espot decideix autoconfinar-seFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot,el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, i el degà del Col·legi d’advocats, Xavier Sopena, han mantingut aquest matí una reunió on s'ha acordat ajornar l'entrada en vigor del Codi de procediment civil, que estava prevista per a l'1 de gener de 2021. La nova data serà l'1 de maigi la decisió s'ha près amb l'objectiu que aquesta aplicació "sigui ben rebuda per tots els operadors jurídics sense excepció", un cop passi la situació de crisi sanitària i les restriccions adoptades arran de la pandèmia. Casadevall i Sopena han manifestat la voluntat d’aprofitar aquest temps per fer modificacions puntuals i millores necessàries al text. Així mateix, han informat que ja s’han començat a estudiar propostes i que en cap cas pretenen revisar l’essència i el gruix del Codi de procediment civil.

El Govern, el Consell Superior de la Justícia i el Col·legi d’advocats també han decidit crear una comissió de treball executiva amb tots els operadors jurídics, per tal de trobar solucions que permetin millorar el funcionament de la Justícia.

tracking