pandèmia mundial

Govern veu "molt positivament" la creació d'una associació de bars

La Unió de Bars i l'executiu es reuniran demà per tractar més propostes del col·lectiu, com la implementació d'un segell "Covid free" en els establiments

Un barFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern considera que és una bona opció la creació d'una associació de bars, segons han manifestat avui els representants de la Unió de Bars, Francesc Medina iHeikoKirchner, que s'han reunit avui amb el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el titular de Salut, Joan MartínezBenazet. El col·lectiu els ha proposat una sèrie de mesures per millorar la situació i intentar salvar "in extremis" alguns dels negocis afectats per les restriccions imposades entre les qualshidestacava la creació d'una comissió conjunta amb l'executiu per valorar les mesures i adequar-les a la realitat del sector. El Govern, segons la Unió de Bars, s'ha mostrat d'acord amb el fet que el col·lectiunomeniun representant del gremi per parlar amb l'equip de tècnics per tal de treballar en les mesures i en la comunicació d'aquestes.

La resta de propostes de la Unió de Bars es tractaran demà en una reunió d'urgència amb experts del Govern. Els restauradors demanen la implementació d'un segell "Covidfree" que indiqui els establiments que compleixen amb les mesures, la suspensió dels cobraments dels mínims obligatoris de consums bàsics com la llum o el telèfon i el suport de Govern per a demanar als comuns una mateixa línia d'ajuts que els proposats. El col·lectiu considera que l'executiu també hauria de reduir els impostos d'una manera proporcional i retroactiva "des de la imposició de les primeres mesures restrictives al març" i que l'associació de bancs (ABA) els hauria d'anul·lar les comissions deTPV's, ja que la recomanació del Govern és el pagament ambtargetai això els suposa un augment de les despeses en comissions. Els professionals sol·liciten que es subvenci el lloguer per metres quadrats en proporció al percentatge de pèrdua de facturació amb relació als mateixos períodes del 2019 i una ajuda per a aquesta, congelar la cotització dels autònoms durant el temps d'aplicació de les mesures restrictives i ampliar la cobertura medica durant tres mesos en els casos de tancament forçós, i modificar les condicions i agilitzar els procediments per a demanarERTOs.

tracking