El PS anuncia una moció sobre l'ajornament del Codi de Procediment Civil

López reivindica la demanda del Col·legi d’Advocats i Rossell defensa que el CSJ no té problemes en que la llei entri en vigor al 2021

Pere López i Jordi Font, a la sessió del consell d'avuiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del grup parlamentari del PS, Pere López, ha anunciat avui al Consell General que demà presentaran una moció sobre l’ajornament del Codi de Procediment Civil, que previsiblement hauria d’entrar en vigor el proper 1 de gener del 2021. “Si ens garanteixen un espai de diàleg per parlar de la justicia retirarem la moció”, ha comentat López, qui ha constatat, després d’haver-se reunit amb el Col·legi d’Advocats, que no es donen les condicions necessàries per aplicar la llei. “Escoltades totes les parts que l’han d’aplicar diuen que pot ser una bona llei si s’aplica en un moment que pot ser possible”, ha manifestat.

Per la seva banda, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha retret al dirigent socialdemòcrata “el to amenaçador” i ha declarat que no té constància que des del Consell Superior de la Justícia “hi hagi problemes en què això es posi en marxa”, a diferència del primer ajornament “quan hi havia uns elements objectius perquè no hi havia les sales adequades”. Al seu torn, el president del grup parlamentari del PS ha replicat que no considera, tenint en compte la seva “manca de planificació”, al CSJ com “un interl·locutor vàlid”. En darrer lloc, el cap de Govern, Xavier Espot, va sortir al pas per reprovar a López per “erigir-se com a corretja de transmissió del Col·legi d’Advocats i el Ministeri de Justícia” i alhora va criticar la seva desautorització cap a un “òrgan constitucionalment reconegut”, en referència al CSJ.

tracking