Actes

Una proposta andorrana, al congrés iberoamericà de la Cultura per primer cop

La Fundació ONCA presentarà aquest diumenge l'espectacle 'Música per la memòria'

Una proposta andorrana, al congrés iberoamericà de la Cultura per primer copFundació ONCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per primera vegada, una proposta artística andorrana formarà part del congrés iberoamericà de la Cultura, que es desenvolupa entre avui i el diumenge en el marc de la Cimera de Caps d'Estat i de Govern que acollirà la propera primavera Andorra. La Fundació ONCA, impulasada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, presentarà aquest diumenge a les 15 h l'espectacle Música per la memòria, el qual ha tingut la complicitat d'Ordino Clàssic.

La primera proposta andorrana ha estat impulsada a demanda del ministeri de Cultura. Per tal de participar-hi, calia ser de temàtica iberoamericana, nacional o ambdues. El comissari artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumi, explica que "en el moment que el ministeri ens va fer l’encàrrec, ens vam trobar de ple en el procés de creació d’un dels espectacles ideats per Ordino Clàssic. Música per la memòria compleix amb els dos requisits demanats pels organitzadors, ja que el programa musical se centra amb música de boleros d’autors iberoamericans i la dramatúrgia gira al voltant d’una història d’amor que culmina a la festa major d’Ordino".

Música per la memòria està protagonitzat per un quintet de corda de l’ONCA, format per Francesc Planella i Àlex Arajol (violins), Elias Porter (viola), Carolina Bartumeu (violoncel) i Òscar Llauradó (contrabaix), acompanyats de Lluís Cartes (percussió) i dels actors Ivan Caro, en el paper del Bartolí, i Laura Castro, en el paper de la Dèlia. La proposta compta també amb la col·laboració d’Arxius Nacionals d’Andorra en la cessió d’imatges de les festes majors d’antuvi.

L’espectacle compta amb la direcció escènica de Joan Hernández i amb els arranjaments musicals de Santiago Pereira. Proposa un programa dedicat especialment al record d’aquelles cançons que ballaven els nostres padrins i, en aquest sentit, vol retre un sentit homenatge a la gent gran del nostre país.

L’enregistrament es va realitzar el dissabte 17 d’octubre a càrrec de Mira Audiovisual i compta amb la sonorització i il·luminació de Jordi Botey i l’espectacle es va estrenar el diumenge 18 d’octubre, a les 12 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra, en el marc d’Ordino Clàssic.

tracking