pandèmia mundial

Funció Pública no farà noves contractacions ni cobrirà les baixes per jubilació

El pla, presentat per la ministra Judith Pallarés, es basa en la planificació del personal per departaments i en la flexibiltat laboral

La ministra de Funció Pública i SImplificació de l'administració, Judith PallarésSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha detallat aquesta tarda, de la mà de la ministra de Funció Pública i Simplificació de l'administració, Judith Pallarés, els canvis que suposarà la implementació del pla de reordenació i racionalització dels recursos humans de l'administració que el consell de minsitres ha aprovat avui. La reestructuració, que es fa per la situació actual provocada per la pandèmia, es basa en la planificació del personal per departaments i en la flexibiltat laboral. Així doncs, s'identificaran els projectes i objectius que es mantindran en cada un d'ells, s'analitzarà la càrrega de treball i es fomentarà la mobilitat interna voluntaria de personal per redistribuir les plantilles, fet que la ministra ha afirmat que no suposarà cap acomiadament. "No corre perill cap lloc de treball, sinó que s’ha de potenciar la mobilitat perquè l’administració serà cada cop més digital”. Pallarés ha assegurat que amb els canvis alguns llocs de treball "deixaran de tenir sentit perquè la funció ha desaparegut" però que es formarà i recol·locarà a aquest personal iha destacat que tampoc es faran contractacions externes noves si no són imprescindibles i no es cobriran les baixes per jubilacions.

Les mesures de flexibilitat laboral que el Govern implementarà en l'administració públicainclou la regulació del teletreball, la redistribució horària, la reducció de la jornada diària amb la baixada de salari proporcional, la creació de permisos no retribuits per assumptes propies i la reducció compactada de la jornada laboral. Totes elles, a excepció de la redistribució horària, es podran aplicar voluntàriament sempre que no afecti al funcionament dels equips de treball i no s'hi podran acollir ni els cossos especials ni els de l'educació.

El treball no presencial es podrà sol·licitar en els llocs que implantin el control de tasques diàries i per objectius de forma setmanal i sempre que no sigui per confinament es podrà sol·licitar per un mínim d'una jornada i màxim de tres setmanals Les direccions s'hauran de responsabilitzar del seguiment de les tasques i dels bons resultats de l'evolució de les funcions i els treballadors hauran de fer el seguiment de les instruccions de seguretat.

tracking