Calvó defensa la necessitat de regular el port d'arma dels banders

La ministra assegura que el control d'infraccions de caça pot implicar situacions de risc

Els caçadors s'oposen que els banders portin pistola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha defensat la necessitat de regular el port d'arma del cos de banders en resposta a les preguntes del conseller general de terceravia, Oliver Alís, i després de l'oposició a la nova mesura per part dels caçadors. Ha assenyalat que el nou Projecte de llei, que actualment es troba a tràmit parlamentari, està motivat per la necessitat d'adaptar l'ús expecional de l'arma dels membres del cos que ja preveu la Llei vigent. En aquest sentit, el Govern considera que "el port excecpionalno es pot limitar a una arma llarga per a unes funcions determinades, sinó que és procedent habilitar el Govern perquè reguli, en el Reglament del Cos de Banders, el port excepcional d’una arma, la categoria, el personal que la pot utilitzar i les seves condicions d’ús, el procediment de lliurament i recepció, la custòdia i les formacions".

Calvó ha recalcat que el control de les infraccions greus de la Llei de caça(caçar de nit, amb paranys o bé il·legalemtn en zones de fronteres) és ara competència dels banders, i això pot implicar "situacions que poden posar en risc la integritat dels agents del cos i que, per tant poden requerir el port d'arma com a element de defensa".

La titular de Medi Ambient ha assenyalat que d'acord amb el Projecte, el reglament del cos hauria de regular de manera detallada i limitada l'ús i la categoria de l'arma en funció de cada situació, tal i com es fa amb altres cossos especials. Actualment els banders poden utilitzar de manera excepcional armes de 3a, 4a i 5a categoria(arma llarga d’aire comprimit utilitzada per a teleanestèsia).

Calvó també ha indicat que el Projecte de llei no contempla modificacions en les remuneracions dels banders perquè ja està estiuplat un complement específic amb el lloc de treball. El port d'arma serà excepcional i no es considerarà en cap cas uns institució armada amb un port continuat.

tracking