Pandèmia mundial

Autoritzades les visites a les residències de gent gran

Martínez Benazet afirma que era urgent la mesura per preservar la salut psicoemocional dels interns

Nous positius a El Cedre i a l'àrea de Salut MentalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui un decret per tornar a autoritzar les visites als centres sociosanitaris de manera imminent quan cada residència tingui establerts els circuits necessaris per permetre l'entrada de persones des de l'exterior. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat que la mesura s'adopta amb caràcter urgent perquè cada resident pugui rebre la visita d'un familiar seguint els protocols vigents abans de la prohibició establerta a l'octubre.

El titular de Salut ha incidit que era necessari relaxar les mesures per preservar al màxim la salut psicoemocional dels interns que estan aïllats i això els provoca un transtorn però ha recalcat que s'han de seguir restriccions sanitàries "per evitar qualsevol reinfecció" a les residències després dels brots que hi ha hagut.

Registre del test d'antígens

L'executiu ha aprovat també la normativa que estableix l'ús dels tests d'antígens que poden fer a laboratoris, serveis de salut laboral, a les farmàcies i als establiments sociosanitaris per a professionals i per a pacients, ha especificat el ministre. El decret marca que en tots els casos s'ha de tenir un registre de qui es fa la prova i dels casos positius que es detecten i Martínez Benazet que de moment aquests test no són d'autoconsum i s'han de fer en els dispositius assistencials autoritzats.

El ministre ha explicat que el Govern marca que els tests que es facin servir han de tenir homologació a Europa i complir un nivell d'especificitat tant en els de mostres de faringe i nas com els de saliva perquè "tinguin garanties de qualitat i no portin a engany" i que hi hagi falsos positius.

tracking