pandèmia mundial

Salut estudia demanar una prova negativa a visitants

Una altra de les opcions és demanar una assegurança en cas de contagi al Principat

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda al Consell GeneralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut està estudiant l'opció de demanar proves negatives als visitants, segons les pernoctacions ien funció de si el país d'origen té o no un conveni sanitari amb Andorra. Així ho ha explicat el ministre Joan Martínez Benazet en la compareixença d'aquesta tarda a la comissió legilsativa de Sanitat del Consell General.Ha assenyalat que s'està treballant aquest protocol, que no implicaria tots els turistes, i també està sobre la taula poder demanar-los algun tipus d'assegurança en cas de contagi al Principat. El ministre ha assenyalat d'altra banda que demà hi ha una reunió prevista entre el Govern i els representants dels bars per parlar de la situació crítica actual.

Més contractacions

Martínez Benazet també ha explicat les contractacions de professionals de la salut que s'espera fer a través de dos paquets. Un inicial que ja està tot contractat, amb tres anestesistes amb capacitat de ventilació mecànica, dos metges geriatres, sis posicions i mitja d’infermeria geriàtrica i tres auxiliars d’infermeria geriàtrica. "Sempre busquem que siguin funcions dobles, que en situació de Covid es transformin", ha comentat el ministre. També s'ha contractat un fisioterapeuta, un treballador social, un psicòleg i alguns administratius.

A més, estan en curs les contractacions de 13 infermeres, un metge d'urgència, 15 auxiliars, dels quals dos i mig de reforç, un tècnic d'imatge, i un portador de lliteres. El titular de Salut ha explicat que hi haurà un increment d'un 1,7 milions d'euros en el pressupost per la contractació de professionals de la salut de cara a l'any vinent, mentre que en el darrer trimestre de l'any s'hi han destinat211.420 euros.Segons la tipologia, són contractes que tindran continuïtat, i alguns d’ells sóntemporals de sis mesos fins a tenir la situació més controlada.

El ministre també ha destacat que han baixat les urgències, en un 37% les pediàtriques i un 20% les convencionals; i ho ha atribuït a que amb la Covid, s'està emprant més el metge referent.

tracking