pandèmia mundial

La vacuna d'Oxford tindrà 3 mil milions de dosis al 2021

El vicepresident executiu d'investigació i desenvolupament en oncologia de la companyia, Josep Balsega, ha afirmat que es repartirà per tot el món

Govern paga 3,5 dòlars per dosi de la reserva de la vacuna de Covax

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica AstraZeneca, que ha desenvolupat la coneguda vacuna d'Oxford, tindrà 3 mil milions de dosis aprincipide 2021, segons ha afirmat el vicepresident executiu d'investigació i desenvolupament en oncologia de la companyia, JosepBalsega, en una entrevista a RAC1. L'expertha assegurat que es repartiràper tot el món, no únicament a Europa i Amèrica del Nord, ambun costde dos euros la dosi.

Balsegaha destacat que és "molt probable" que d'ara fins a finals d'any surtin tres vacunes contra la Covid-19, ja que n'hi ha quatre en la fase final de producció que, segonsBalsegafuncionen i quegenerenanticossos i immunitat cel·lular contra la malaltia. L'oncòleg ha afirmat que actualment hi ha 175 vacunes en producció al món, de les quals 35 estan provant-se amb pacients amb Covid i 10 es troben en la darrera fase. L'oncòleg també ha subratllat que la vacuna "no és l'única solució" i que els anticossos monoclonals són una altra ajuda per aturar el creixement de la pandèmia, els quals es podrienaconseguir "afinals del primer trimestre". "S'estan desenvolupant menys que les vacunes, però hi ha 16 en desenvolupament", ha precisat.Balsegatambé ha afirmat que "mai es tornarà a la normalitat" d'abans de la Covid, però preveu que "es podrà fer vidarelativamentnormal" el pròxim estiu.

tracking