La capital rebaixa l'impost de radicació als negocis afectats pels tancaments

Marsol ha indicat que hi ha hagut una reducció de les despeses per al Poblet de Nadal d'uns 150.000 euros

Conxita Marsol telemàticamentComú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la capital ha aprovat la rebaixa de l'impost de radicació als sectors que s'estan veient afectats pels decrets de Govern o bé que estiguin relacionats amb el turisme. La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat aquest matí en roda de premsa telemàtica que "la corporació vol continuar ajudant el sector del comerç, com ja va fer durant la primera part de la pandèmia". Així, l'equip comunal ha decidit que mentre "no arribin turistes al país o el govern mantingui l'obligació de tenir locals tancats" es reduirà aquest impost. Aquesta vegada, a més, no serà necessari que l'afectat faci la sol·licitud sinó que es farà mitjançant la devolució de l'import en el moment "en què sapiguem de quants dies estem parlant" ha relatat Marsol.

La cònsol confia que la mesura sigui per aquest mes de novembre però ha confessat que si s'allarga al desembre, "continuaran mantenint la mesura". En total s'està parlant d'unes 700-800 empreses de la parròquia del total de 4.000 que hi ha registrades. Marsol ha informat que s'està parlant d'una reducció que suposen entre 120 i 130.000 euros mensuals per les arques públiques.

També la cònsol ha explicat que es continua aplicant la reducció d'impostos com el foc i lloc a aquelles famílies i persones que es trobin "amb alguna necessitat". Marsol ha recordat que hi ha una partida de 95.000 euros per sufragar amb aquestes ajudes, dels quals ja s'han gastat 53.000 euros. "No hi ha una demanda excessiva en comparació als altres anys però si és necessari ampliarem la partida uns 40.000 euros més" ha al·legat la cònsol.

Poblet de Nadal

L'equip comunal treballa per seguir endavant amb el poblet de Nadal. La corporació considera necessària "mantenir la il·lusió" evitant les aglomeracions tant dels ciutadans de la parròquia, com també dels turistes que "confiem que puguin venir". Marsol ha explicat que "sent conscients de la situació que s'està vivint" hi ha hagut una reducció de les despeses d'uns 150.000 euros.

tracking