pandèmia mundial

Els privats que facin tests a turistes hauran de tenir un protocol d'atenció a positius

El ministre de Salut destaca la "gran dificultat" que suposa cribrar els visitants

El ministre de Salut, Joan Martínez BenazetFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern va descartar fer tests a turistes, almenys de moment, de cara a l'estratègia per a l'hivern perquè s'ha comprovat que el contacte amb els visitants genera pocs casos i perquè fer aquests controls provoca "dificultats", ha recordat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha assenyalat que s'ha obert la porta a la possibilitat que aquelles empreses privades que vulguin puguin oferir proves de detecció ràpides als clients però ha remarcat que això implica que aquests privats hagin de tenir un protocol validat pel ministeri de com atendran i acompanyaran els clients que no acceptin al seu dispositiu per donar positiu per la Covid-19.

El titular de Salut ha incidit que aquest acompanyament als clients contagiats comporta "grans dificultats en l'operativa que han fet descartar aquest model com estratègia pública de control de la pandèmia però que el ministeri "no pot girar la cara cap a un altre cantó" quan es detecti un positiu entre els visitants en aquests cribratges. I ha puntualitzat que aquestes persones han d'entrat dins del circuit de control epidemiològic i s'han de posar en mans del sistema sanitari per tractar-los i aplicar els protocols de seguretat per tal d'evitar més contagis. El titular de Salut ha emfatitzat que es mantenen trobades setmanals amb tots els actors del sector turístic i "anem valorant les posicions i les opinions de tothom i deixarem llibertat perquè vagin més enllà de les decisions estàndards" que aplicarà el ministeri.

Martínez Benazet ha destacat que l'objectiu del Govern és disminuir la incidència del coronavirus per garantir la salut de les persones i arribar a la temporada d'hivern en la millor situació perquè és molt important assegurar l'activitat econòmica. I ha apuntat que hi ha dos factors que li preocupen per controlar la situació que són "el fred i els llocs tancats i pocs ventilats de l'hivern perquè milloren la transmissió". Aquests elements fan "molt incertes" les previsions per a les properes setmanes perquè ha remarcat el ministre que el virus està provocant situacions molt compromeses al món i ara a Europa i s'ha mostrat confiat que baixi la propagació de la malaltia perquè "s'han adoptat decisions molt sòlides".

Joan Martínez Benazet ha demanat a la ciutadania mantenir els esforços de distanciament i sense interaccions socials que "ens han de portar a tenir una temporada d'hivern correcta" amb moltes activitats obertes "perquè si ens barregem amb altres grups ens anirem infectant".

tracking