Pandèmia mundial

Benazet demana fer-se la prova a qui hagi sortit de vacances

El ministre insta tothom que dubti si es pot haver contagiat a passar pels cribratges

Stop Lab mòbil a la MassanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Martínez Benazet ha demanat a tots els ciutadans que hagin passat la setmana de vacances de Tots Sants fora del país que es facin la prova de diagnòstic del coronavirus per comprovar si s'han infectat de la Covid-19. El titular de Salut ha afirmat en la compareixença d'aquesta tarda que creu que han estat poques les persones que han sortit del Principat aquests dies però que "totes les persones que han marxat en un termini de 5 a 8 dies es puguin fer un cribratge per més seguretat". I ha fet una crida a fer-se la prova a tothom que hagi tingut trobades socials més enllà del recomanat per les autoritats sanitàries "i a tothom que tingui dubtes" perquè així es podrà aïllar els positius i evitar més propagació del virus.

El ministre ha comentat que els ciutadans de la vall del Nord que no es vulguin desplaçar al centre es poden fer la prova a l'Stop Lab mòbil que s'ha instal·lat a la Massana i que ja està fent TMA amb reserva de cita prèvia al 821 955. I ha destacat la bona tasca dels rastrejadors que estan fent el seguiment dels casos positius i que ha declarat que estan detectant que "s'està aplicant amb voluntat més ferma el confinament".

Martínez Benazet ha assenyalat que s'està reforçant l'equip de rastrejadors amb la incorporació de personal procedent del SAAS, de Salut i darrerament d'altres ministeris ja que es busca que puguin ser persones que hi treballen 40 hores setmanals fent aquesta tasca.

tracking