pandèmia mundial

Inspeccionats gairebé 400 establiments durant l'octubre

El nombre d'incompliments de les mesures ha baixat fins al 23% mentre que entre març i setembre era del 53%

Inspeccionats gairebé 400 establiments durant l'octubreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern harealitzat388 inspeccions a establiments durant l'octubre, xifra que representa entre 10 i 12 registres per dia. Així ho ha explicat aquesta tarda elministreportaveu, Eric Jover, qui ha detallat que d'aquestes inspeccions 299 establiments complien amb les mesures decretades pel Govern i que 89 no ho feien, xifra que equival a 1 de cada 4 locals inspeccionats. Jover ha destacat que aquest percentatge, un 23%, és molt inferior al detectat entre març i setembre, que pujava al 53%, i ha agraït la tasca dels comerciants per respectar les normes i les mesures establertes. Pel que fa als atestats del cos de policia, s'han constat 352 infraccions durant l'octubre, les quals 286 eren de vianants, ciclistes i motoristes, que no duien o feien un mal ús de la mascareta, 40 de persones que fumaven mentre caminaven pel carrer o es trobaven en grup a l'exterior de bars o oficines, i 19 per agrupacions de més de 5 persones.

El ministre ha puntualitzat que Salut ha obert 198 expedients sancionadors, dels quals 39 estan en fase d'arxiu perquè nohi haviacriteris suficients per a multar-los i que un dels principals motius d'aquestes sancions ha estat l'incompliment de la separació entre taules o no dur el registre de clients. Tot iaixò, 22 han estat fermes i la xifraaugmentaràde manera progressiva i significativa, segons Jover. El ministre també ha reconegut que el procés sancionador "no és el més àgil", però que s'acaben cobrant les multes i que són una eina útil per a evitar la propagació de l'incompliment de les normes establertes.

Les inspeccions de l'octubre s'ha incrementat un 45% respecte a les que s'havien fet des de l'inici de la pandèmia i ara ascendeixen a 923 revisions a un total de 868 establiments mentre que la policia ha realitzat715atestats.

tracking