pandèmia mundial

Tres positius a l'escola Meritxell i tres a la residència l'Albó

El centre farà un altre cribratge la setmana que ve a les dues àrees afectades durant els últims dies

Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell ha detectat sis positius els últims dies, el darrer dels quals ha obligat a confinar la sisena planta de la residència l'Albó, que se suma a una altra confinada amb anterioritat. Una usuària i dues professionals pateixen el virus, així com un usuari i un professional del centre de dia i altre usuari al servei ocupacionalXeridell. Segons van assenyalar fonts coneixedores, fa dues setmanes ja es va detectar el positiu d'una usuària del centre de dia i amb posterioritat, arran del cribratge, d'una treballadora. Després es van trobar dos casos més entre membres del personal de la residència, fet que va obligar a confinar una planta sencera. Aquesta estaria a punt de quedar lliure de restriccions.

La Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell ha detallat que s'estan seguint totes les mesures preventives i els protocols d'aïllament i que actualment cap cas positiu es troba a les seves instal·lacions. Les famílies i tutors legals dels usuaris han rebut una notificació immediata per telèfon, a part de la realitzada per Salut. La Fundació també ha volgut aprofitar per informar que el darrer cribratge es fa cada8dies al personal i cada15dies als usuaris. Així mateix, està previst fer un altrecribratgela setmana que ve a les dues àrees afectades durant els últims dies.

Llamp, ludoteca

D’altra banda, tres positius entre nens usuaris dels serveis extraescolars d’El Llamp i la ludoteca de Santa Coloma han obligat a aïllar 29 infants. Són integrants de tres de les unitats de convivència en què s’han estructurat els serveis per tal de minimitzar el risc de contagis. És un d’El Llamp i dos de la ludoteca de Santa Coloma. Als dos serveis comunals es procedeix d’igual manera que a les escoles, aïllant el grup de convivència quan es detecta un positiu. També s’han hagut de confinar cinc aules de l’escola andorrana de Santa Coloma els últims dos dies i el Sant Ermengol va comunicar ahir l’aïllament d’una aula d’infantil.

tracking