Pandèmia mundial

227 positius en dos dies

La taxa de reproducció baixa a 1,05 des de dimecres

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos nous de persones amb coronavirus es tornen a disparar en els últims dos dies amb 227 positius diagnosticats des de dimecres, segons ha informat Joan Martínez Benazet. El total d'afectats per la Covid des de l'inici de la pandèmia és de 4.038 amb 1.241 malats actius, 38 menys que fa dos dies perquè s'han acumulat 2.729. El ministre de Salut ha detallat que un total de 1.925 altres corresponen a la segona onada de l'epidèmia i que els pacients curats respecte la darrera actualització augmenten en 259.

El ministre ha comentat que la taxa de reproducció del virus manté la tendència a la baixa "molt lentament" i queda avui en 1,05. Un indicador que ha reiterat que s'ha d'estabilitzar per sota d'1 per reduir el més d'un centenar de contagis que es detecten ara diàriament ja que s'està cribrant entre el 10% i l'11% de la població cada setmana. Mentre les xifres d'incidència no estiguin per sota dels nivells fixats per Salut el Govern anirà prorrogant les mesures de tancament als bars i restaurants i les restriccions per a la pràctica de l'esport i les relacions socials "mentre no hi hagi control de la pandèmia", ha incidit el ministre.

L'hospital registra dos ingressos menys que ahir amb un total de 36 persones contagiades del virus al centre. La reducció de pacients es registra a planta on hi ha 27 malalts dels quals 8 són padrins que han estat traslladats des d'El Cedre. La situació a la unitat de cures intensives es manté com ahir amb nou pacients i vuit d'ells amb ventilació mecànica.

La residència sociosanitària té un intern menys a l'area Covid de la cinquena planta que correspon al padrí de 94 anys que ha traspassat avui. El ministre ha destacat que tots els residents que hi ha al centre evolucionen favorablement i que està previst que diumenge hi hagi 7 altes.

Menys aules tancades

Martínez Benazet ha actualitzat l'afectació de la pandèmia al sistema educatiu que es concreta avui en 76 aules afectades per casos de positiu. Hi ha 41 classes totalment tancades i 35 amb afectació parcial i alguns alumnes confinats.


tracking