Afers Europeus

Reunió amb l'ambaixador de la UE per l'estat de les negociacions de l'Acord d'Associació

Landry Riba, Eva Descarrega i Esther Rabassa es troben amb Didier Lenoir a París

Un instant de la trobada entre Rabassa, Descarrega, Lenoir i Riba.Ambaixada d'Andorra a França.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, l'ambaixadora d'Andorra a França, Eva Descarrega, i l'ambaixadora d'Andorra a la Unió Europea, Esther Rabassa, s'han reunit aquest matí amb l'ambaixador de la UE al Principat, Didier Lenoir. La trobada ha tingut lloc a París per tal de tractar l'estat actual de les negociacions d'Andorra amb la UE per l'Acord d'associació, per al qual es preveu una nova ronda de negociacions al desembre.

Riba també s'ha reunit amb el secretari d'estat francès, Clément Beaune, on ha subratllat que la importància de l'acord, ja que permetrà la participació progressiva del Principat al mercat únic europeu, per poder diversificar l’economia andorrana. Ribaha transmès al seu homòleg que en el context actual de crisi sanitària, el Govern ha considerat oportú revisar les prioritats estratègiques per posar en marxa elements que reforcin la resiliència del país.Unes prioritats englobades en el projecte Horitzó23 i que busquen la diversificació de mecanismes de finançament o l’actualització del marc de cooperació entre Andorra i la Unió Europea.

La reunió també ha servit per tractar assumptes entre Andorra i França paral·lels a la negociació i ha tractat a l’avançada alguns dels temes que es posaran sobre la taula el dia 28 durant la trobada entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre francès, Jean Castex.

tracking