Benazet demana a les famílies no fer vacances de Tots Sants

Un total de 84 classes de tots els sistemes educatius estan tancades total o parcialment

Xavier Espot i Joan Martínez Benazet en la roda de premsaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut ha demanat a les famílies que no surtin del país durant les vacances escolars de Tots Sants de la setmana vinent i que redueixin al mínim les relacions socials. Joan Martínez Benazet ha ressaltat que "si volem passar un bon hivern hem d'entremar les mesures i quedar-nos en l'entorn, fer poca vida social tristement" i per això ha recomanat que durant aquest període que no hi ha classe "que no es relacionin, hem d'intentar mantenir-nos tots dins del cercle de l'últim mes i mig i seguir les restriccions".

El titular de Salut ha assegurat que aquesta setmana "pot anar molt bé si la gent limita les relacions socials i molt malament si aprofitem per viatjar i veure gent que fa temps que no veiem i que no sabem com estan". I ha recordat que les infeccions dels escolars no es generen als centres educatius "la transmissió dins no dic que no hi sigui però és menor, es produeixen a fora, està provat" no aquí si no a tots els països.

Martínez Benazet ha detallat que avui hi ha 84 classes afectades per casos de Covid-19 a tots els sistemes educatius. Un total de 46 aules estan totalment tancades i n'hi ha 38 en vigilància activa amb una part dels alumnes confinats per positius del virus. Posteriorment, al vespre, el Col·legi Sant Ermengol ha informat que la classe 3r A de primària quedarà confinada al complet a partir de demà en haver-se detectat un positiu, la qual cosa seria la 47 aula tancada.

A més, el ministre ha insistit que el SARSCoV-2 no es pot eliminar ni tenir risc 0 tot i que els professionals sanitaris portin dues mascaretes de la màxima protecció, per exemple, "però el podem filtrar molt i frenar-lo" si es segueixen les restriccions sanitàries "i se segueixen els confinaments de manera rigorosa".

tracking