Pandèmia mundial

L'hospital tanca i aïlla cirurgia per 8 positius

El SAAS ha procedit a activar els protocols de seguretat tant pels pacients com per als professionals després de detectar un brot de COVID

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cribratges periòdics que es realitzen en els diferents serveis del centre hospitalari han permès detectar quatre professionals sanitaris (tres infermers i 1 auxiliar d’ infermeria) així com quatre pacients ingressats a la planta de cirurgia positius en coronavirus SARS-CoV-2, ha informat el SAAS aquesta tarda en un comunicat

Els professionals tots de la planta de cirurgia van donar positiu el passat dissabte, dimecres, dijous i ahir divendres en els cribratges. Seguint el protocol, ahir i avui s'ha procedit a fer les proves als 16 pacients ingressats a la planta de cirurgia, donant 4 resultats positius.

Els 4 pacients s’han traslladat immediatament a la planta COVID i s’ha procedit a una immediata comunicació amb les famílies.

La planta de cirurgia queda tancada i aïllada per fer el seguiment dels pacients que han donat negatiu i no es permeten les visites de l’exterior. "L’origen del brot es desconeix i pot ser multicausal, tant extern com intern", puntualitza el SAAS.

tracking