Dos auxiliars haurien generat el focus d'El Cedre

El cap de Govern remarca que es farà una inspecció per determinar si s'han seguit els protocols

L'assessora externa liderarà la transformació a El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de Covid-19 a El Cedre ha afectat 11 residents i 2 auxiliars "que haurien estat el focus de transmissió" de la malaltia, segons ha declarat el cap de Govern que ha incidit que es farà una inspecció al centre per determinar si s'han seguit els protocols. Ha recordat que així es va fer amb el brot de Salita i no se'n van trobar irregularitats i ha assenyalat que es mirarà si les professionals s'han tret en algun moment la mascareta o si han estat en contacte amb els padrins per raó de feina entre d'altres aspectes de la "inspecció oportuna que es farà". Xavier Espot ha recalcat que no es pot presuposar que hi ha hagut incompliment de les normes o mala praxis i que s'ha de tenir en compte que hi ha un component d'aleatorietat i que no existeix el risc 0 per evitar els contagis.

El cap de l'executiu ha subratllat que l'aïllament de la planta Covid d'El Cedre ha funcionat bé, "el protocol ha funcionat al peu de la lletra i no hi ha risc de contagi" i no ha estat aquest el motiu dels nous casos al centre. I ha assenyalat que tots els padrins positius estan ingressats en aquest espai, 16 en total amb els 5 malalts que hi ha procedents del brot de Salita. La metgesa Mireia Garcia ha precisat que tots els positius d'El Cedre menys un, així com les auxiliars són de la mateixa planta de la residència, i que a l'àrea Covid està previst que hi hagi altes per la bona evolució dels interns i per tant s'alliberarà espai per si calen més ingressos.

Espot ha explicat que s'ha detectat un positiu en un professional de la residència Clara Rabassa i per això es farà un cribratge al centre per determinar si n'ha generat algun contagi entre el personal o els interns.

La Covid-19 també ha arribat a la Gavernera segons s'ha descobert en l'últim cribratge. Els afectats són tres joves que han quedat aïllats amb personal en pisos foradel centre d'acollida i els contactes dels contagiats han quedat en vigilància. Espot ha precisat que entre aquests contactes hi ha tres joves que ja van passar la infecció i que n'han generat immunitat i ha indicat que ahir es va fer una TMA a totes les persones que hi ha al centre i tots els resultats han estat negatius però dilluns 19 i divendres 23 es tornaran a fer cribratges a la Gavernera.

tracking