Pandèmia mundial

Oberts 61 expedients a bars i restaurants

Els inspectors han fet 191 controls des del 21 de setembre fins avui

Bars tancats fins al 18 d'octubreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els inspectors de Govern han detectat 61 establiments de restauració i bars que no complien les restriccions en el servei imposades per Salut des del 21 de setembre fins avui, segons ha explicat el cap de Govern aquesta tarda. Xavier Espot ha assenyalat que s'han fet 191 inspeccions en total des de que es van fixar les primeres mesures de limitació per a l'hosteleria i ha remarcat que 130 complien amb el global de les normes establertes.

Els motius de les infraccions més habituals han estat no respectar la separació entre les taules, tenir més persones del mínim autoritzat a les taules, fumar en espais no permesos, donar servei a la barra i no portar la mascareta.

El cap de Govern ha indicat que Salut ha obert 328 expedients sancionadors a persones que no portaven la mascareta correctament des que es va imposar l'ús obligatòria a l'estiu. I ha insistit en la necessitat de fer procediments menys feixucs per resoldre aquests dossiers. Espot ha incidit que això no significa anar directament cap a la multa perquè les persones continuaran tenint dret a fer al·legacions, a oposar-se a la sanció i a fer recurs però ha destacat que ara no es pot fer el pagament immediat en cas d'admetre la infracció i per això s'ha de modificar el procediment. El cap de l'executiu ha manifestat que s'ha d'anar cap a procediments garantistes per als que es vulguin oposar a l'expedient i permetre que qui reconeix la infracció la pugui pagar amb reducció de l'import i un procés simplificat.

tracking