Lectura

Nou llibre de Víctor Pou sobre l'acostament d'Andorra a la UE

El treball ha estat editat per Crèdit Andorrà, que l'ha posat a disposició de les persones interessades a les seves oficines

Víctor PouCrèdit Andorrà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El professor del departament d’Anàlisi Social i Econòmica de l’IESE i professor d’Economia Mundial i Relacions Internacionals a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Víctor Pou, ha publicat un nou llibre sobre el procés d'acostament d'Andorra a la Unió Europea, que ha estat editat per Crèdit Andorrà. Andorra-Unió Europea. El procés d'acostament del Principat a la Unió Europea. Cap a un acord d'associació, es troba disponible a les oficines de l'entitat bancàries.

En aquest treball, Pou analitza la darrera fase del procés que, segons l’autor, ha de culminar amb un acord d’associació. Aquest procés, que es va iniciar fa trenta anys, ha seguit una estratègia que l’autor qualifica d’asimptòtica, en el sentit que Andorra s’acosta cada vegada més a la UE sense pretendre entrar-hi com a estat membre. La publicació actualitza el procés d’acostament gradual i progressiu del Principat cap a la UE i ofereix un resum de les tres fases precedents.

L’estudi presenta els tres grans blocs que constitueixen l’acord d’associació: un acord marc amb les regles del joc generals, protocols específics de cada país del grup que ell anomenaAMS(Andorra, Mònaco i San Marino), i annexos amb la normativa que ha produït o produeix la UE sobre el que s’està negociant. Segons explica Pou, "l’objectiu de l’acord d’associació és que Andorra pugui participar d’una manera progressiva i com més àmplia millor en el mercat interior de la UE" i aquest acord "s’ha de basar en el reconeixement de la necessitat de respectar les especificitats andorranes com a estat de dimensió territorial reduïda".

Aquestés el vuitè d’una sèrie de llibres en què l’autor analitza les relacions internacionals d’Andorra i el setè editat per Crèdit Andorrà.

tracking