pandèmia mundial

Malestar entre els restauradors de la capital pel cobrament de les terrasses

El comú exonerarà l’import dels mesos de tancament i no el de la temporada d’estiu

Malestar entre els restauradors de la capital pel cobrament de les terrassesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de bars i restaurants de la parròquia d’Andorra la Vella estan molestos perquè se’ls ha girat el pagament de les terrasses corresponent als mesos d’estiu. Els restauradors destaquen que en altres parròquies no s’ha cobrat aquest import i denuncien que des del consistori no els han parlat amb “claredat”. La propietària d’un restaurant de la plaça de les Arcades destacava que “la setmana passada vaig trucar per fer un tràmit al comú i em van dir que devia una gran quantitat per la terrassa”. La propietària va respondre que, pel que ella havia entès abans de l’estiu, l’import s’havia d’exonerar o, si més no, reduir a la meitat però explicava que des del comú “em van dir que no s’havia decidit encara”.

Tanmateix, exposava que ella va omplir una sol·licitud per demanar ampliar la terrassa i la seva inquietud era si els qui “la van ampliar sense omplir cap formulari no hauran de pagar res i jo sí per fer bé les coses”. Des d’un altre local de la mateixa zona, els socis també estaven molestos per la situació i apuntaven que faran recollida de signatures i les portaran al comú al·legant les pèrdues que el sector ha experimentat arran de la pandèmia.

Amb tot, des de la capital van detallar que l’import de les terrasses fixes es va cobrar íntegre al gener i es regularitzarà pel temps que bars i restaurants van haver de tancar. Quant a les terrasses temporals, és a dir, les que s’habiliten de juny a novembre, van defensar que s’ha cobrat com sempre perquè han pogut dur a terme la seva activitat normal. I manifestaven que el que es va facilitar era les ampliacions d’espais gratuïtes, amb sol·licitud prèvia o no, per tal d’assegurar les distàncies de seguretat i, segons van especificar, això implica 44.000 euros que l’administració ha deixat d’ingressar. De fet, el comú d’Encamp també va optar per a aquesta fórmula i, per tant, els bars i restaurants van haver de pagar la terrassa però l’ampliació no.

Des d’Escaldes-Engordany, però, van destacar que el comú retornarà el pagament de les terrasses no només durant els mesos que van haver de tancar sinó durant els mesos que el temps permeti tenir habilitada una terrassa. I, a més a més, es va permetre l’ampliació de les terrasses, fins i tot duplicant-ne l’espai atenent la distància de seguretat i la limitació de dues persones per taula. El comú també va explicar al Diari que posaran en marxa una ordinació dedicada a tot el pacte d’ajuts perquè les persones i les empreses sàpiguen a quines ajudes es poden acollir.

tracking