pandèmia mundial

Govern rectifica i assegura que no preveu un confinament total

L'executiu ha fet una piulada negant la mesura, que ha plantejat aquest matí el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet

Xavier Espot i Joan Martínez BenazetFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha fet marxa enrere i finalment ha assegurat a través de la xarxes socials que "tenint en compte la situació sanitària actual no es preveu en cap cas un confinament de la població del país". Així mateix, en la mateixa piulada, ha recordat que tot i això, "cal continuar seguint estrictament les mesures preventives decretades per tal de reduir la propagació de la pandèmia".

La piulada ha arribat després que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha acceptat aquest matí que la possibilitat d'un nou confinament total es podia donar la setmana vinent. "Estem en una situació de molt risc", ha assegurat el titular de Salut, que ha especificat que la taxa de reproducció del virus (RHO) actualment es troba en 1,9 punts i si a mitjans de la setmana vinent supera els dos punts "hauríem de fer un confinament", situació que finalment no es donarà segons la rectificació de Govern.

En aquest sentit, el ministre ha indicat que "encara que la RHO estigui per sobre de 2 el dimecres vinent, la pressió del sistema sanitaria encara és baixa", però ha explicat que "ens preocupa que si la RHO no comença a baixar, amb la incidència que tenim, podríem perdre el control, i per recuperar-lo hauríem de tancar".

Tot i això, Martínez Benazet ha deixat clar que no es vol arribar a aquest punt i per aquest motiu ha fet una nova crida a la població. "No necessitem confinar-nos si seguim amb les mesures de prevenció, com l'ús de la mascareta, el distanciament, l'higiene de mans i limitar les interaccions. Volem evitar el confinament total i el podem evitar. Hem de recordar sempre que aquest virus no va per ell sol. Si les persones aïllades fan el seu confinament i la resta segueix l’actitud responsable ho podrem controlar, n’estic convençut", ha indicat el ministre.

tracking