Pandèmia mundial

Mor un padrí de Salita amb Covid

Cinc residents més del centre escaldenc tenen el virus i han estat traslladats a El Cedre, on hi ha nou interns amb coronavirus des de divendres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un padrí de Salita ha mort avui amb coronavirus, segons ha fet saber el Govern aquesta tarda. El ministeri de Salut ha especificat que s'ha detectat que el resident patia Covid-19, però que la seva defunció no ha estat per la malaltia sino perquè ja es trobava "en la fase final de la seva vida". Tot i així, Salut ha registrat des del març les defuncions amb coronavirus com a víctimes de la pandèmia i per aquest motiu aquesta defunció esdevé la número 54 a Andorra a causa de la Covid.

El ministeri ha anunciat que s’han fet nous cribratges als interns de la planta on es van detectar els positius la setmana passada i s’han trobat sis contagis més, un dels quals era el padrí difunt.Els cinc residents han estat traslladats a El Cedre, on es troben ingressats a la planta Covid, i se sumen als 9 que ja acollia el centre sociosanitari de Santa Coloma.

El nombre d'hospitalitzats per Covid baixa

Un dels pacients hospitalitzats a la planta Covid ha rebut l'alta avui i el total de malalts ingressats per la pandèmia baixa a 26. El que s'agreuja és la situació a cures intensives on continuen set afectats com ahir però avui hi ha un més amb suport de ventilació mecànica, segons ha informat el SAAS a les xarxes socials.

Els ingressos per coronavirus es concreten en 19 persones a planta, un menys que ahir, i ara són 14 els padrins de la residència Salita afectats per la infecció que resten a l'àrea medicalitzada d'El Cedre des de divendres passat.

La incidència de la pandèmia deixa 2.568 contagiats a Andorra, amb 198 positius els últims dos dies i 800 casos actius, segons les dades actualitzades ahir pel titular de Salut. La xifra de recuperacions va augmentar en un centenar de persones fins als 1.715 afectats que han negativitzat el virus.

El ministre va fer una crida al compliment de les restriccions sanitàries i va demanar a la ciutadania reduir la interacció social per evitar l'agreujament de la situació, recordant que la pressió sobre els recursos sanitaris va a l'alça i que ahir hi havia quatre pacients d'entre 61 i 67 anys intubats a l'UCI en situació greu pels efectes de la Covid-19.

Mor un padrí de Salita amb Covid

tracking