Política

El Consell aprova per unanimitat la modificació del Codi Penal

El Govern treballa amb una nova llei per ser subsidiari de les víctimes que no puguin cobrar la indemnització dels seus agressors

Un instant de la sessió del Consell General d'aquesta tardaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General ha aprovat aquesta tarda per unanimitat la modificació del Codi Penal, que entre d’altres aspectes preveu sancionar als mitjans de comunicació que publicitin la prostitució. Concretament, segons ha afirmat la consellera de DA, Ester Molné, les multes arribaran als 30.000 euros o fins al triple dels beneficis econòmics obtinguts per aquell anunci vinculat a la prostitució. Des del PS, la consellera Judith Salazar ha reivindicat la necessitat “d’imposar límits morals davant els interessos econòmics” i ha recordat que aquest tipus de publicitat promou “el sexisme, la discriminació i la cosificació de la dona”.

Paral·lelament, Molné també ha sostingut, tal com va avançar el Diari, que el Govern treballa amb una nova llei fer-se càrrec sota el principi de subsidiarietat d’aquelles víctimes “agressions brutals” que no puguin cobrar la indemnització dels propis agressors. “És un pas de gegant per millorar els drets de les dones”, ha assenyalat Molné, qui ha assegurat que aquesta mesura serà extensible “a totes aquelles persones que mereixen ser rescatades i han estat víctimes d’una agressió”.

tracking