Villarejo va oferir 12.000 comptes d'Andorra al govern espanyol

L'objectiu era facilitar dades d'independentistes a canvi d'aturar les causes a Espanya contra BPA

La confusa declaració de Villarejo embolica el cas Banco Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excomissari de policia espanyolJoséManuel Villarejo va oferir l'any 2017 al govern del Partit Popular informació de 12.000 comptes de bancs d'Andorra, dels quals 4.000 pertanyien aempresariscatalans, segons publica avui La Vanguardia. El mitjà assegura que ha tingut accés a unes gravacions de Villarejo on proposava al govern de Mariano Rajoy donar aquesta informació per tal que l'executiu espanyolpoguésfrenar el procés d'independència de Catalunya, liderada perCarlesPuigdemont, i a canvi arribar a un pacte amb el govern d'Espanya per aturar les causes de Banca Privada d'Andorra al país veí i que ja no hi haguéssin "problemes amb la justícia espanyola". A les gravacions, Villarejo i diversos socis asseguraven que havien contactat amb "persones vinculades a bancs andorrans" que els hi oferiren aquesta informació.

L'excomissari havia explicat al pla, segons laVanguardia, a un dels homes més forts en aquell moment del cos nacional de la policia espanyola, José Luis Olivera, que tenia un paper clau en l'actuació. "Tenim informació molt important de la creació política catalana i tota la 'pasta' que ha mogut Catalunya a banda dels Pujol.Aixòli anirà de 'puta mare' al govern d'ara per a quan comencin 'elsmamoneos' de pressions. Tenim la possibilitat d'accés documental,gentque declararà, moltíssima informació, tota la 'pasta' que s'ha mogut, queafectaràcosesdels Pujol i tema CiU. Iaixòal govern espanyol li potinteressar" argumentava Villarejo a Olivera durant un dinar. El pla consistiaenesperar que el fiscal espanyol Manuel Moix fos designat fiscal en cap d'Anticorrupció per tal de fer-li arribar uns documents que afavorissin l'inici d'una investigació i que, per altra banda, es tanquessin aquelles les relacionades amb Banca Privada d'Andorra.

La darrera via de l'excomissari era arribar a la secretària general del PP,MaríaDoloresdeCospedal. Per això Villarejo va gravar diverses converses telefòniques amb el marit deCospedal, on li explicava que aquesta informació era cabdal per "acabar amb els independentistes" i li demanava que li expliqués a la seva dona perquè estigués informada de la situació i perquè "les dades d'Andorra són una línia de recerca que pica a tots aquests independentistes".

tracking