Les festes de l'Ossa i la pedra seca, nous béns immobles de l'Inventari General

El Govern també ha aprovat la licitació dels treballs d’identificació de materials contaminants a l’edifici de Sud Ràdio

Curs d'artesans de la pedra seca

Curs d'artesans de la pedra seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de l'ossa d’Encamp i Ordino, les Falles del solstici d’estiu, el coneixement i les tècniques de la construcció de la pedra seca i la transhumància són els nous béns immaterials i de l'Inventari General, Així ho ha fet saber aquesta tarda el ministre Eric Jover, qui ha destacat que el consell de ministre també ha declarat de manera definitiva la inclusió del fons textual de l’Arxiu de les Set Claus com a bé moble d’interès cultural (BIC).

El ministeri de Cultura també ha proposat la licitació per a la digitalització i indexació de documentació de l'Arxiu Nacional d'Andorrai de la Biblioteca Nacional. L'objectiu és digitalitzar 2.421 documents textuals de Batllia Episcopal, 23 bobines de microfilm de35mmde documents d'Andorra a l'Arxiu Històric Nacional d'Espanya i 19.500 cares documentals de les revistes Andorra 7 i Informacions del fons hemerogràfic de l'Arxiu Nacional. Els treballs de digitalització dels documents es desenvoluparan en les dependències de l'Arxiu Nacional, amb l'excepció dels microfilms que podran ser traslladats temporalment als locals de l'adjudicatari. En aquest cas, l'adjudicatari s'encarregarà del transport i la seguretat del material durant el trasllat que haurà de ser de punt a punt. Les empreses interessades poden presentar-se al concurs fins a l'11 de novembre.

Licitacions i adjudicacions

El consell de ministres també ha aprovat la licitació dels treballs d’identificació de materials contaminants a l’edifici de Sud Ràdio. El ministre Portaveu , Eric Jover, ha explicat que disposa de dos informes que constaten l’existència de materials contaminants com ara amiant o plom i que cal iniciar un procediment de descontaminació tant en les instal·lacions o en elements constructius. Els treballs requereixen un estudi previ de la localització dels elements contaminants, d’un inventari, anàlisis i presa de mostres. Les empreses poden presentar les seves ofertes fins a l'11 de novembre.

Jover també ha destacat que s'ha adjudicat a l'empresaNivorisk el servei d’assistència tècnica per a la seguretat enfront d’allaus de neu amb afectació a la xarxa de carreteres d’Andorra. El cost de les obres serà de 74 mil euros i duraran des de mitjans de desembre fins a finals de maig.

tracking