política

El PS torna a demanar l'informe de rectificació de les declaracions de Mignorance

Els socialdemòcrates volen accedir al text enviat per Govern al CEDAW arran del que va dir la batlle que la CASS paga els avortaments

La consellera general del PS, Judith Salazar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari socialdemòcrata ha tramitat una demanda d'informació amb la qual reclama de nou poder accedir a la còpia de l'informe que Govern va enviar al CEDAW per rectificar les declaracions que va fer la batlle Canòlich Mignorance sobre que la CASS paga sobre el pagament per part de la CASS de les interrupcions de l'embaràs de ciutadanes d'Andorra fetes a Espanya o França. L'objectiu éspoder "aclarir quina és la realitat pel que fa al reemborsament de les interrupcions voluntàries o involuntàries de l'embaràs al nostre país", segons ha assegurat el PS en un comunicat. La consellera general, Judith Salazar, ha recordat que Xavier Espot es va comprometre el desembre passat a compartir amb el PS l'informe de rectificació. El passat 10 de setembre, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, va afirmar davant la comissió legislativa de política exterior que la rectificació de Govern ja s'havia fet, cosa que va sorprendre els socialdemòcrates, que no havien rebut res.

Salazar ha indicat l'informeCooperation with the United Nations, its representatives and mechanisms in the field of human rights, publicat el passat 8 de setembre pel Comitè de Drets Humans de Nacions Unides, es reporta Andorra en la llistasobre presumptes casos de represàlies i intimidació per cooperació amb les Nacions Unides en matèria de drets humans. A més, ha destacat que en la pàgina 8 d'aquest escrit es citen cartes que el CEDAW va enviar a Govern respecte eventuals "mesures desproporcionades" sobre Stop Violències i la seva presidenta, Vanessa Mendoza. A més, es cita també una resposta per part de l'executiu del Principat, a la qual el PS també ha demanat accedir.

tracking