Pandèmia mundial

Els positius es disparen amb 260 casos nous el cap de setmana

Els actius pugen fins els 702, mentre a l'hospital hi ha 21 ingressats, quatre d'ells a l'UCI

Hospital UrgènciesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de coronavirus s'han disparat a ritme de rècord durant el cap de setmana amb 260 positius nous detectats. Així ho ha especificat aquesta tarda la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, que també ha informat que el nombre total de casos des de l'inici de la pandèmia a Andorra han pujat fins els 2.370, dels quals 1.514 corresponen a la segona onada del virus, que va començar a mitjans de juliol. De totes les persones que han estat contagiades, 1.615 ja han negativitzat el virus, 75 més que divendres, i com acostuma a passar els dilluns, els casos actius també s'han disparat fins als 702, 185 més que la darrera actualització de les dades sanitàries al país.

L'hospital també ha registrat un increment important dels pacients amb Covid-19 ja que dels catorze ingressats que hi havia dissabte s'ha passat a 21 en les últimes hores. Quatre dels malalts estan a l'UCI, dos amb ventilació mecànica, i disset contagiats es troben en habitacions de la planta habilitada per a malalts de coronavirus.

El nombre de pacients amb atenció medicalitzada es completa amb els 9 padrins que van donar positiu a Salita i van ser traslladats divendres a l'àrea Covid d'El Cedre.

Augment de la RHO

L'objectiu marcat pel ministeri de Salut de baixar d'un punt la taxa de reproducció de la malaltia als set dies haurà d'esperar. Amb el fort augment de casos durant el cap de setmana, la RHO ha tornat a pujar fins a 1,23, mentre que divendres estava en 1,02. Tot i estar al límit de l'objectiu, Salut va decidir allargar una setmana més el decret que restringia la vida social, especialment als bars i restaurants. "La situació ens preocupa i per això diem que s'han de seguir totes les recomanacions", ha assenyalat Mas. Els 260 casos nous del cap de setmana pot fer que aquestes mesures continuïn allargant-se ja que Govern va explicar que fins que la RHO no baixi d'un punt no s'aixecaran les restriccions d'aquest decret.

Per altra banda, la secretària d'Estat de Salut ha recordat que aquest dimecres s'insta·larà un stop lab mòbil per a vianants a Encamp, on romandrà durant uns dies i després canviarà de parròquia. En aquest sentit, ha indicat que per fer-se la prova, cal demanar cita prèvia al 821 955, igual que per dirigir-se a l'stop lab que hi ha situat a l'aparcament comunal del Prat de la Creu.

tracking