Història

Descobert un important jaciment arqueològic a la Seu d'Urgell

S'ha trobat arran de les obres d'excavació per instal·lar una central tèrmica de biomassa al pati del Centre Cultural les Monges

Descobert un important jaciment arqueològic a la Seu d'UrgellCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran de les obres d'excavació per instal·lar una central tèrmica de biomassa al pati del Centre Cultures les Monges de la Seu d'Urgell, s'ha descobert recentment un important jaciment arqueològic. Fins al moment s'ha pogut identificar que correspon a diferents cronologies i estructures, amb tres grans fases d'ocupació: una fase baixmedieval (segles XIII-XV), una fase moderna (segles XVI-XVII-XVIII) i una fase contemporània (segle XIX). "L'equip de govern té l'objectiu de museïtzar aquest espai per poder ensenyar aquest ric patrimoni cultural que té la ciutat", ha explicat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega en la presentació del jaciment.

Com a conseqüència del descobriment, l'ajuntament de la Seu ha concretat amb la Diputació de Lleida el canvi d'ubicació de la caldera de biomassa, que s'ubicarà a l'escola Pau Claris. Els treballs d'instal·lació d'aquest servei continuaran el seu curs amb un petit sobrecost econòmic que assumirà el consistori alturgellenc. "Creiem que és la nostra obligació preservar el nostre patrimoni cultural, històric i patrimonial de les restes localitzades", ha afegit l'alcalde.

tracking