Detinguts a França dos contrabandistes amb 67 cartons de tabac

Detinguts a França dos contrabandistes amb 67 cartons de tabacFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els serveis de duanes francesos han arrestat aquesta setmana dos immigrants indocumentats algerians per contraban al peatge de Pamiers, a l’autopista A-66 en direcció a Tolosa. Els agents de duanes van registrar un Peugeot 307 i es va comprovar que transportaven al cotxe 67 cartons de tabac procedent d'Andorra.

L’escorcoll dels dos immigrants indocumentats, a més a més, va suposar el descobriment d’una suma total de 1.050 euros en efectiu. Els agents van detenir i processar els dos ciutadans algerians acusats d’un delicte per contraban de cigarrets i blanqueig de capitals.

A l’interrogatori al Tribunal Penal de Tolosa, els dos detinguts van declarar haver actuat per petició d'un tercer i sota coacció. Van assegurar haver estat involucrats en aquest contraban de cigarrets per un okupa del barri de La Reynerie de la ciutat francesa. Un dells va declarar que “ens han amenaçat amb colpejar-nos si no obeïm”.

L’administració de duanes va explicar que els dos algerians finalment han estat declarats “culpables de contraban de cigarrets i blanqueig de diners”. La Fiscalia de Foix ha demanat que els dos siguin condemnats amb “una multa de duana de 6.566 euros pel valor francès dels cigarrets trobats. També s’enfronten a una altra sanció econòmica de 1.050 euros, equivalnets als diners confiscats pels agents i que portaven els dos contrabandistes.

Malgrat que la defensa del cas hagi al·legat “indulgència” per als dos contrabandistes, el tribunal, a part de les multes econòmiques, també els ha condemntat a tres mesos de presó.

Els duaners francesos el juny passat van indicar un augment de les intervencions davant l’increment d’actes contrabandistes.

tracking