Política

L'ANC Andorra denuncia la inhabilitació de Quim Torra

L'entitat descarta fer mobilitzacions de protesta al Principat arran de la situació sanitària, però reclamen la independència de Catalunya a través d'un manifest

Manifestació ANC AndorraClàudia Campos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ANC Andorra ha denunciat a través d'un manifest la inhabilitació del fins ara president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. L'entitat assegura que el govern espanyol "ha declarat la guerra a Catalunya" i que vol ferdesaparèixerla identitatcatalana des d'institucions "podrides" com la monarquia i la justícia, a més d'acusar elpaís veí d'estar "ancorat en la dictadura" perquè "es permet el luxe d'empresonar polítics i persones amb altres ideals". El text també destaca que "s'amaguen darrere" laparaula 'democràcia' i que utilitzen "maquiavèl·liquesestratègies" amb l'objectiu d'anar en contra del poble català, fet pel qual reclamen la independència. "Nosaltres sempre hem defensat la pau, fins i tot, innocents com som, hem posat l'altra galta, però ara hem de dir prou i per damunt de tot, proclamar la independència" afirmen en el manifest. En aquest sentit, la presidenta de l'ANC Andorra, Roser Gordillo, ha explicat al Diari que no tenen previst fer cap manifestació ni protesta al país tenint en compte la situació per la Covid-19, motiu pel qual ho han denunciat a través d'aquest comunicat.

El Tribunal Suprem d'Espanya va decretar ahir la inhabilitació de Quim Torra durant un any i mig per un delicte de desobediència en haver incomplit una ordre durant el període electoral de retirada de la pancarta penjada al balcó de la Generalitat que recolzava la llibertat de polítics presos i exiliats. La inhabiltació, que és la primera que s'aplica a un president de la Generalitat, provocarà que a principis de 2021 hi hagi eleccions a Catalunya.Torra varealitzar ahir a la tarda l'acte d'obertura de la I Jornada virtual participativa sobre el compromís cap a una societat més inclusiva, on tambéhiva ser present l'Associació de Persones amb Diversitat Funcional del Principat d'Andorra (AMIDA). Aquest va ser la darrera intervenció deTorracom a president de la Generalitat de Catalunya.

tracking