pandèmia mundial

Les noves mesures restrictives porten els bars al límit

Els locals apunten que si es prorroga la restricció de dues persones per taula hauran de tancar

Les noves mesures restrictives porten els bars al límitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars es troben en una situació límit. Arran de les mesures que el Govern va anunciar dilluns, només poden acceptar dues persones per taula. Una restricció que ha portat molts bars a una situació límit mentre que altres esperen que no es prorrogui una mesura que, de moment, s’ha previst per 15 dies. Des del primer moment el ministeri de Salut va considerar que el sector de l’oci, especialment nocturn, és on es produeix un major relaxament de les mesures de seguretat. És per això que a la restricció de tancar a la 1 de la matinada, ara s’ha sumat la de no acceptar més de dues persones per taula.

“Ens tenen al punt de mira, primer ens van limitar l’horari i ara només podem acceptar dues persones per taula” indicaven des d’un local del nucli antic de la capital. “Amb les distàncies de seguretat ens vam veure obligats a utilitzar menys taules i ara ens han restringit el nombre de clients”, lamentaven. Des d’un altre local asseguraven que “hem perdut un 50% de l’afluència” i afegien que “no té sentit que en un restaurant hi pugui haver fins a cinc persones i als bars s’hi hagi d’anar de dos en dos, quina diferència hi ha entre prendre alguna cosa i menjar?”. “La gent ve en grups de tres o quatre persones a prendre alguna cosa i no els podem atendre, i després marxen a un altre establiment on els passarà el mateix”, exposaven.

D’altra banda, apuntaven que “nosaltres vivim dels grups que venen després de treballar a fer una cervesa i desconnectar de la feina, ara hem perdut aquest target de clients i si seguim així ens veurem obligats a abaixar la persiana perquè no podrem afrontar el pagament dels lloguers, els proveïdors i els sous amb la davallada d’ingressos”. En la mateixa línia es pronunciava un bar del centre històric: “Estàvem acostumats a tenir la terrassa plena de dijous a divendres al vespre i ara està desert, si decideixen prorrogar les mesures, molts haurem de tancar.” De fet, aquest és el camí que ha hagut de seguir un bar de la mateixa zona, el Macjou, que des de fa dies llueix un cartell on expliquen que “tanquem perquè no arribem”.

A finals d’agost molts bars de la zona estaven preocupats pel que passaria a partir del setembre i amb l’arribada del mal temps, ja que alguns locals no disposen de gaire espai a l’interior i han hagut d’inhabilitar taules per mantenir la distància de seguretat. La limitació de dues persones per taula els ha caigut com una galleda d’aigua freda. “Des del Govern no s’ha dit en cap moment que s’hagi identificat algun brot lligat amb bars o restaurants, estem en el punt de mira i mentrestant ignoren el que passa als autobusos o les escoles”, declaraven els responsables d’un restaurant de la plaça de les Arcades.

Entre els clients, la cara de pòquer era habitual en veure com els afectava la mesura. A l’avinguda Meritxell, un cambrer va esbroncar una parella que volia prendre un refresc amb el seu fill de quatre anys: “Us esteu excedint, només dos per taula.” Un comentari després del qual van decidir marxar. I al Pas de la Casa, un grup de 13 turistes va demanar a un local si podien entrar a esmorzar i els van haver de denegar l’entrada per no tenir prou espai per atendre’ls de dos en dos. “Per dinar sí que us puc agafar perquè podeu estar de cinc en cinc”, els explicava el propietari.

Les noves mesures restrictives porten els bars al límit

tracking