pandèmia mundial

Salut detecta 83 positius nous i hi ha 21 classes amb casos

El ministeri de Salut ha diagnosticat 83 casos nous en dos dies

Salut detecta 83 positius nous i hi ha 21 classes amb casos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut ha diagnosticat 83 casos nous en dos dies. Així ho va anunciar ahir el titular de la cartera, Joan Martínez Benazet, que detallava que el nombre de casos totals ja és de 1.836, mentre que els que s’han detectat a la segona onada de contagis són 982. Ara hi ha 520 casos que es mantenen en actiu mentre que la xifra acumulada de persones que s’han recuperat és de 1.263, 60 més que dimecres.

Quant a les hospitalitzacions, a hores d’ara hi ha set pacients ingressats a planta i n’hi ha dos més a la unitat de cures intensives sota ventilació mecànica que han experimentat una “discreta millora”. El ministre va voler posar l’accent en el fet que “la mitjana d’edat dels pacients augmenta discretament en general i entre els hospitalitzats”. De fet, destacava que “hi ha dues persones d’edat avançada ingressades”. En aquest sentit, va fer èmfasi en la necessitat de ser “curosos amb les mesures de seguretat quan estem en contacte amb les persones grans”, perquè “si el virus arriba a les persones vulnerables podem tenir afectacions més greus de les que hem vist fins ara”. El ministre també va explicar que a partir de la setmana que ve es tornarà a posar en marxa el centre intermedi de control (CIC) amb un horari restringit per als pacients que derivin els metges referents o altres serveis assistencials.

La pandèmia a les aules

La ministra d’Educació i Ense­nyament Superior, Ester Vilarrubla, va especificar que actualment hi ha 21 classes amb algun tipus d’aïllament, 13 de les quals estan confinades completament, set tenen algun alumne aïllat i n’hi ha una que està amb vigilància passiva, és a dir, que tot i que no està confinada se li està fent un seguiment. “Ens agradaria que no hi hagués cap aula confinada”, afirmava, per afegir que actualment hi ha aïllades un 2,28% del total d’aules.

Respecte al cribratge a la comunitat educativa, els dos ministres van agrair la col·laboració dels docents i alumnes, ja que el 91% es va sotmetre a la prova. Una participació que esperen que es reprodueixi amb l’enquesta que els faran arribar a partir de dilluns i que permetrà “tenir més coneixement sobre el comportament del virus”. A més, va indicar que arran del cribratge han observat que la seroprevalença ha disminuït i que, per tant, els anticossos contra la Covid-19 es perden aviat. A més, han observat que cinc alumnes que tenien anticossos perdurables han tornat a contraure la malaltia amb un quadre lleu.

tracking