meteorologia

Avís de neu abundant a partir dels 1.500 metres i fort vent

La previsió apunta que la primera nevada forta després de l'estiu arribarà a partir de demà al matí

L'agost s'acomiada amb una nevada estival per sobre dels 2.200 metres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió meteorològica alerta que la primera nevada abundant després a l'estiu arribarà demà i s'allargarà durant el dissabte, tot i que ja a cotes més altes. Demà al matí arribaran les primeres nevades des del nord del país i s'aniran estenen cap al sud fins als 1.500 metres. També es podrien observar flocs a 1.300 metres, tot i que no de manera abundant. La previsió de Meteo Andorra és que s'acumulin 5 centímetres a 1.500 metres, 20 centímetres a 2.000 i 40 cm a 2.500.

Tot i tenir una nevada destacada a finals de setembre, el fenòmen més impactant segons el Servei Meterològic d'Andorra serà el del vent. S'esperen ratxes d'entre 50 i 70 quilòmetres per hora a les fons de valls i de 140 per hora als pics. Això provocarà dificiultats en la visibilitat a les carreteres de les parròquies altes.

Pel que fa al dissabte, continuarà el vent i la neu, tot i que en una cota més elevada, a partir dels 2.100 metres, mentre que diumenge s'espera un predomini del sol, tot i que es mantindrà el vent i alguns núvols al nord.

tracking