Salut

Agromayor demana accedir a la història clínica compartida

La presidenta dels fisioterapeutes insisteix en el conveni amb la CASS

Agromayor demana accedir a la història clínica compartidaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes d’Andorra, Meritxell Agromayor, va remarcar la necessitat que puguin utilitzar la història clínica compartida: “Com a professionals sanitaris, creiem que és important tenir-hi accés i així tenir tota la informació necessària per ajudar els nostres pacients.” D’altra banda, va indicar que la nova junta vol posar fil a l’agulla amb el conveni amb la CASS. És per aquest motiu que dilluns es van reunir amb el ministeri de Salut i van demanar que “fos una negociació a tres bandes” i així arribar a un acord per “tenir la professió més regularitzada dins del sistema públic”.

En aquest sentit, Agromayor, que era vocal de la junta anterior i formava part de la comissió de la CASS, destacava que “hem estat dos anys intentant negociar un conveni que no ha arribat enlloc. És molt difícil negociar amb un òrgan pagador i per això una de les nostres peticions, ahir que vam anar al ministeri, era que fos una negociació a tres bandes perquè ens posem d’acord i anem en la mateixa línia”. Amb el conveni es pretén actualitzar les nomenclatures i codificacions dels tractaments i actualitzar les tarifes. Unes tarifes que Agromayor va considerar “desfasades”, ja que, segons exposava, fa 15 anys que estan congelades i el 2009 van patir una reducció del 10% i el reemborsament de la CASS va passar de ser del 75 al 65 per cent. Un fet que els ha perjudicat especialment, ja que cal tenir en compte els avenços tecnològics i les noves màquines que utilitzen per fer teràpia i que tenen un cost de 30.000 euros.

Respecte a la Covid-19, va manifestar que poden aportar el seu granet de sorra tant a l’UCI com amb els ingressats i que estan tractant persones que han estat intubades i tenen seqüeles.

tracking