Diplomàcia

El nou ambaixador gal entrega demà les credencials al copríncep episcopal

Jean-Claude Tribolet s'ha reunit avui amb el cap de Govern i la ministra d'Exteriors

França nomena Jean-Claude Tribolet nou ambaixador a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jean-Claude Tribolet, nou ambaixador de França a Andorra, entregarà demà les cartes credencials al Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Tribolet ja està a Andorra i ha mantingut avui una primera trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach. El substitut de Jocelyne Caballero és un funcionari d’àmplia carrera a l’administració francesa i el seu darrer càrrec era el de director adjunt a la direcció de la UE del ministeri d’Afers Exteriors gal. El diari oficial de l’estat veí del nord va publicar ahir la designació.

Vives rebrà demà les cartes credencials d'una quinzena de representants diplomàtics al palau episcopal. L'acte amb Tribolet serà a les sis de la tarda.

Caballero va deixar el càrrec a final del mes passat després de quatre anys al capdavant de la delegació diplomàtica. Durant el seu mandat es va produir la visita del Copríncep Emmanuel Macron i les comunicacions per carretera, l’educació o la problemàtica del contraban han estat els dossiers més rellevants d’aquest temps. Precisament, el tabac va centrar un dels darrers afers problemàtics entre ambdós països, quan França va aprovar una reducció de les franquícies duaneres que finalment no ha afectat Andorra.

El nou ambaixador ha tingut funcions en diferents delegacions diplomàtiques franceses al llarg de la seva carrera. Va ser cònsol a la ciutat alemanya de Frankfurt, i Bonn, París, Canberra, Nova Delhi, Berlín o Londres havien estat destinacions anteriors, on ocupava funcions com ara el servei de comunicació, ja que té formació periodística (va estudiar a Estrasburg) i abans d’accedir a la plaça del ministeri d’Exteriors s’havia dedicat al periodisme.

El càrrec d’ambaixador és el de més responsabilitat diplomàtica de la seva carrera i arriba després d’haver ocupat responsabilitats a la direcció que aborda la relació amb la Unió Europea a l’executiu gal. Una qüestió, la del seu coneixement sobre les institucions europees i el seu funcionament, que pot ajudar en positiu al procés negociador d’Andorra amb Brusel·les. En el seu darrer discurs com a ambaixadora, en un 14 de juliol marcat per les restriccions sanitàries provocades per la Covid, Caballero va remarcar el suport de França a aquest procés d’acostament del Principat a Europa. Caballero també va assegurar llavors que les directrius de l’Elisi passaven per seguir invertint en infraestructures i potenciant l’ensenyament francès i les relacions econòmiques entre els dos països.

tracking