pandèmia mundial

Salut registra 19 recuperats del virus i l'hospital s'allibera de pacients a l'UCI

Salut registra 19 recuperats del virus i l'hospital s'allibera de pacients a l'UCIFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En les darreres 48 hores la pandèmia va donar una treva al país, que va tornar a registrar més altes mèdiques que nous positius. Concretament, segons les dades que va facilitar ahir el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, hi va haver 16 nous positius (1.215 en global) i 19 recuperacions (928 en total) respecte a dimecres, que consegüentment va rebaixar la xifra d’actius fins a 234. A més, la tendència positiva també va tenir consonància amb la pressió sanitària a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, cada vegada més petita. En aquest sentit, només queden tres pacients a planta –dos a punt de rebre l’alta mè­dica– i el pacient de la Seu va abandonar l’UCI ahir a la tarda.

Respecte al cribratge escolar, Benazet es va congratular de l’alta participació, prop d’un 95%, i va assenyalar que s’han detectat “menys positius dels que esperàvem”. D’aquesta manera, a falta de depurar les dades, Salut hauria diagnosticat “menys de cinc casos” dels 834 alumnes que dijous van passar per l’stop lab de l’aparcament de Prat de la Creu. Per tot plegat, el ministre va dir que el cribratge s’està desenvolupant “a molt bon ritme i sense incidències”.

Així mateix, el ministre va informar que a partir de la realització d’aquestes proves s’ha constatat un lleuger increment d’IGG positives respecte al doble test d’anticossos, fet que significa que hi hauria infants que, possiblement de forma asimptomàtica, haurien contret la malaltia durant aquest estiu. Quant al telèfon 188 que es va tornar a activar ahir amb motiu del cribratge escolar, el titular de Salut va assegurar que es van rebre un total de 108 trucades.

En darrer lloc, amb relació a la capacitat diagnòstica del país, Benazet va comentar que des de l’inici de la pandèmia s’han realitzat 15.232 PCR, 31.214 TMA i prop de 140.000 tests serològics.

tracking