Educació

Posposat el 'Concours Européen d'Education Routière FIA Région I'

L'Escola andorrana de primera ensenyança d'Encamp havia de participar en aquest esdeveniment

Posposat el 'Concours Européen d'Education Routière FIA Région I'ACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació internacional d'automobilisme (FIA) ha decidit posposar la celebració del Concours Européen d'Education Routière FIA Région I, que s'havia de fer del 24 al 27 de setembre a Zadar, Cròacia, arran de la pandèmia i de la situació d'incertesa que encara hi ha al continent per la Covid-19.

L'Escola andorrana de primera ensenyança d'Encamp havia de participar en aquest esdeveniment, ja que el passat febrer va ser la seleccionada en un sorteig fet per l'Automòbil Club d'Andorra (AC) per a representar el país en el certament. Educació i l'ACA han coincidit que si l'escola segueix interessada podrà participar en l'edició del 2021 i, si no, es procedirà a una nova convocatòria i a un nou sorteig.

ElConcours Européen d'Education Routière FIA Région I és un esdeveniment que acull delegacions de més de 20 països d'Europa, amb l'objectiu d'intensificar l'educació sobre la mobilitat i contribuir a la prevenció d’accidents de trànsit. El concurs dura un dia complet, durant el qual els nens han de fer diferents exercicis i tasques organitzats en un total de 8 estacions. A cada estació els participants s'enfronten a exercicis tals com l'ús correcte del casc, les condicions reals en una situació de trànsit (realitat virtual) o com indicar un gir o esquivar obstacles, entre d'altres. La jornada preveu un descans per celebrar un dinar de germanor entre tots els participants. El resultat d'un equip es calcula sumant el nombre total de punts obtinguts per cada nen. Els concursants no es classifiquen individualment, sinó que és el millor equip el que obté el premi.

La participació del Principat en el Concours Européen d'Education Routière FIA Région I s'emmarca en el Programa d'Educació Viària (PEV), del qual l'ACA és una de les entitats col·laboradores juntament amb el Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior del Govern d'Andorra, els comuns i FEDA.

tracking