Mobilitat

Entesa entre Gili i Marsol en la reunió pel carrer Sant Andreu

Les cònsols analitzaran l'afectació de la mesura amb la tornada a l'escola i valoraran alternatives si la problemàtica de Fiter i Rossell és greu

El canvi de sentit del carrer Sant Andreu va ser “unilateral”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la seva homòloga escaldenca, Rosa Gili, s'han reunit aquest matí al comú d'Escaldes per tractar les problemàtiques derivades del sentit únic del carrer Sant Andreu. Durant la reunió, Gili ha expressat el seu neguit de cara a l'inici del període escolar, ja que amb els canvis a la via que passa per Urgències, l'avinguda de Fiter i Rossell haurà d'absorbir més cotxes. En aquest sentit, la cònsol d'Escaldes ha explicat a la seva homòloga de la capital que "tenint en compte que l'accés a la vall central des de les valls del nord es fa principalment per tres vies, tallar el sentit sud de Sant Andreu minvaria un 33% la capacitat teòrica d'absorció de les vies, i se sobrecarregarien les altres dos".

Així doncs, les dues cònsols han pactat, a instàncies de Marsol, que de cara a la setmana que ve amb la tornada a l'escola analitzaran quines afectacions es produeixen i, en cas que hi hagi problemes greus, la capital avaluarà altres opcions per pacificar el trànsit al carrer Sant Andreu, atenent que és una via que connecta les dues parròquies.

Després de la trobada, Gili ha definit la reunió com a "molt cordial i distesa" i ha deixat clar que "parlant la gent s'entén sempre, i el gest de diàleg i acostament de la cònsol d'Andorra la Vella n'és la prova.Segur que podrem replicar aquest clima en altres aspectes de la relació entre les dues parròquies veïnes i que això revertirà en el benestar dels ciutadans".

Per altra banda, tant Gili com Marsol han convingut també que promoure l'ús del transport públic ha de ser un altre dels factors de relaxació del trànsit, i han parlat de continuar en aquesta línia.

tracking