pandèmia mundial

Govern planteja fer el cribratge a turistes durant l'hivern

El cost de les proves, que es realitzarien abans d'abandonar Andorra, l'assumiria la persona que voluntàriament vulgui saber si s'ha contagiat de Covid

El ministre de Salut, Joan Martínez BenazetSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern està estudiant la possibilitat de fer proves TMA a les persones que vinguin durant la temporada d'hivern al Principat, segons ha fet saber aquesta tarda el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Els tests es farien de manera voluntaria un cop els turistes vagin a abandonar el país per tal d'assegurar que no s'han contagiat al país. El cost de les proves aniria a càrrec de la persona que es faci el cribratge

Per primera vegada des de l'inici de la segona onada del brot de coronavirus a Andorra, el nombre de casos actius s'ha vist reduït. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha fet una nova actualització sanitària del país i si dimecres hi havien 237 malalts actius, avui se n'han comptabilitzat 234, és a dir que hi ha hagut una petita baixada de tres casos. Amb tot, això no treu que conitnuiïn detectant-se casos positius. En concret, des de dimecres se n'han diagnosticat 16 nous, que situen la xifra de persones que han contret el virus des de l'inici de la pandèmia en 1.215. La baixada en els casos actius s'explica a través de les recuperacions, amb 19 noves negativitzacions del virus des de la darrera actualització i un total de 928.

El titular de Salut ha celebrat la bona situació actual pel que fa a la pressió al sistema sanitari. En les darreres hores s'ha produït una alta més, que se sumen a les dues que ja ha anunciat el SAAS al migdia a través de les xarxes socials. Per tant, actualment hi ha tres pacients a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, a més d'un quart de la Seu d'Urgell, que aquesta mateixa tarda ha estat traslladat de la UCI a planta, on també romanen els altres ingressats. A més, segons ha informat Martínez Benazet, dos d'ells estan molt a prop de ser donats d'alta.

Primers positius al cribratge escolar

Per altra banda, el ministre de Salut ha assenyalat que el seguiment del cribratge escolar és molt elevat, per sobre del 95% segons les primeres dades. Ahir van sotmetre's a la prova 834 alumnes i avui el ritme era molt similar. Martínez Benazet no ha donat xifres concretes dels primers resultats, però sí que se li ha notificat que hi ha hagut positius, tot i que "molt pocs, menys dels que esperàvem". En aquest sentit ha indicat que s'estan depurant els resultats perquè estan creuant les dades del brot que es van produir als esports d'estiu i alguna família que estava contagiada. "En tot cas de moment estan per sota de les cinc persones", ha comentat. Cal recordar que el cribratge als docents i personal de suport va finalitzar sense cap positiu.

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

tracking