Pandèmia mundial

Un miler d'alumnes es fan les primeres proves del cribratge escolar

Els tests dels 2.000 docents que es van fer entre l'1 i el 2 de setembre han donat tots negatius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos dies fent proves als docents i al personal de suport, el cribratge escolar ha iniciat avui una nova fase amb les proves a alumnes de primera ensenyança, que arrencaran el curs el proper dimecres dia 9. Des de les 8 del matí prop de 1.000 estudiants, un 98% dels previstos avui pel Govern,s'han sotmés als tests a l'stop lab situat a l'aparcament del Prat de la Creu d'Andorra la Vella. El Govern ja havia previst unes franges horàries per ordre alfabètic de manera que no hi haguès una gran concentració de gent en un moment determinat el dia i avui els ha tocat a tots aquells alumnes que tenen un cognom que comença entre les lletres AAE i DAV.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat aquesta tarda que durant els dos dies de cribratge als docents estaven citades 2.000 persones es van fer les proves un 85% i ha destacat que cap d'ells ha donat positiu en coronavirus. En aquest sentit, s'ha mostrat satisfet i ha afirmat que "el personal educatiu ha actuat amb responsabilitat, no només venint sinó també durant les setmanes prèvies al curs".

Dimarts de la setmana vinent serà el torn per als alumnes de segona ensenyança, batxillerat, formació professional i ensenyament superior, que comencen el curs a partir del 14 de setembre. En total es preveu cribrar entre 10.000 i 11.000 estudiants.

Primers alumnes a passar les proves del cribratge escolar

tracking