Turisme

L'ocupació hotelera de l'agost va ser similar a la de l'any passat

La Unió Hotelera valora positivament les dades, que han estat "millor del que podíem preveure"

Els hotels oberts al Pas de la Casa s'omplen de turistesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agost del 2020 ha estat gairebé igual en termes d'ocupació hotelera al mateix mes del 2019. Enguany s'ha arribat a ocupar un 76,25% dels establiments, mentre que fa un any es va arribar al 76,96%. Amb tot, cal puntualitzar que aquestes dades fan referència a l'ocupació per capacitat, i enguany un 20% dels hotels que acostumaven a obrir els estius no ho han fet. Actualment, hi ha un 80% d'hotels oberts, per la qual cosa tot i registrar un percentatge gairebe calcat, el nombre de turistes que s'han allotjat al Principat durant l'agost ha estat menor que fa un any.

Tot i això, des de la Unió Hotelera d'Andorra han valorat positivament les dades del mes. "Podem dir que l’agost ha estat bo, amb molt xifres en les dues setmanes centrals", ha assenyalat el president, Jordi Pujol, que ha afegit que "tenint en compte que venim d’un període de tancament de tres mesos, la situació sanitària dels països veïns, les restriccions de mobilitat de molts estats europeus i un juliol fluix, podem dir que l’agost ha sigut millor del que podíem preveure". Pujol preveu també un mesos complicats durant la tardor, que tradicionalment ja és dura, fins que arribi l'hivern.

El gerent d'Andorra Turisme,BetimBuzaku, també ha fet balanç de les xifres i ha destacat que "hem tingut un estiu molt bo,excel·lentper la situació que estem".Budzakuha explicat que l'entitat es va activar al juny i ha celebrat les dades de l'agost, ja que és un dels mesos importants, perquè arriben "entre 1,2 i 1,3 milions de persones que venen". Així mateix, ha detallat que el juliol va ser "més complicat" perquèels esdevenimentsprevistoscom elCirquees van cancel·lar, però que no estan descontents amb la temporada.Budzakutambé ha remarcat que "ara arriba el moment clau", amb les dues pròximes setmanes i l'arribada de l'hivern que permetran saber la capacitat receptiva que Andorra té com a destinació turística.

Xifres per localització

Tornant al mes d'agost, les parròquies que han registrat una major ocupació en relació a la seva capacitat han estat Ordino (88,65%) i la Massana (86,21%), mentre que Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella s'han situat entre un 71% i 77%. Sant Julià de Lòria ha estat la parròquia que ha registrat xifres més baixes, amb un 47% d'ocupació hotelera.

tracking