mobilitat

El carrer Sant Andreu seguirà d'un sentit fins a final de setembre

El comú d'Andorra la Vella ha allargat la prova pilot i ha proposat a la corporació d’Escaldes-Engordany avaluar conjuntament els resultats

El canvi de sentit del carrer Sant Andreu va ser “unilateral”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prova pilot de circulació amb sentit únic al carrer Sant Andreu s'allargarà fins a final de setembre. Així ho ha decidit la Junta de govern del comú d'Andorra la Vella, que ha proposat al comú d'Escaldes-Engordany avaluar conjuntament els resultats obtinguts per valorar la conveniència d'establir la mesura com a definitiva.El vial connecta els carrers Bisbe PríncepIglesiasi de la Creu Grossa amb l'hospital i permet que els vehicles circulin en direcció al centre sanitari, però no que es faci a la inversa, cap a la capital.

La prova es va iniciar el 4 d'agost com a mesura de pacificació deltrànsiten aquests carrers, ja que darrerament eren vies amb una elevada afluència de vehicles que circulen a alta velocitat, segons el comú d'Andorra la Vella. L'acció també es complementa amb la construcció d'un pas de vianants elevat.

La prova pilot va ser polèmica, ja que el comú d'Escaldes-Engordany assegurava no saber-ne res al respecte i que la decisió va ser unilateral, fet que la cònsol de la capital, Conxita Marsol, va desmentir. "Les converses van ser entre els serveis de circulació dels dos comuns. No sé si no corre la informació. Però que les dues cònsols no haguem parlat directament no vol dir que no hi hagi hagut diàleg entre les dues corporacions”. El canvi de sentit al carrer també ha estat criticat per alguns usuaris, ja que la parada del bus comunal "Hospital" s'ha anul·lat i ara hande baixar a l'avinguda Doctor Mitjavila i utilitzar l'ascensor que deixa a la plaça del centre sanitari.

Reunió entre cònsols

Per la seva part, el comú d'Escaldes-Engordany ha celebrat que Marsol hagi sol·licitat fixar una reunió entre les dues cònsols, la qual tindrà lloc aquest divendres al matí a les dependències comunals escaldenques. "El comú entén que aquesta és la via adient que havia d’haver-se dut a terme des del primer moment de la prova pilot per a assolir una real comunicació sobre les intencions, objectius i operatives derivades del tall, ara ja existent, al carrer Sant Andreu", han indicat a través d'un comunicat des de la corporació liderada per Rosa Gili. En relació a l'allargament de la prova pilot han assenyalat que "perllongar la prova pilot fins a final de setembre pot derivar, a ulls del comú d’Escaldes-Engordany, en un important nus de col·lapse de mobilitat a nivell de país, atès l’imminent inici del curs escolar".

tracking